Postat la 23.06.2023
Consumă o varietate mare de vegetale și fructe.
Alege grăsimi "bune" din surse vegetale și limitează grăsimile "rele" din carne și produse lactate.
Prioritizează carbohidrații din cereale integrale în defavoarea celor rafinate.
Consumă proteine de calitate, reprezentând aproximativ un sfert din conținutul unei mese.
Folosește uleiuri precum cel de măsline, canola, soia, porumb și floarea-soarelui în mod moderat.
Hidratează-te cu apă, cafea sau ceai, evitând băuturile zaharoase. Dacă preferi laptele, limitează-te la maximum două pahare pe zi.
Evită consumul de băuturi alcoolice.
Ia în considerare suplimentarea cu multivitamine ca măsură de precauție în cazul în care nu primești suficiente vitamine și minerale din alimentație.
În articolele viitoare, vom explora aspecte mai specifice ale alimentației, precum importanța anumitor legume și fructe, alegerile optime de proteine și cele de evitat, potențialele riscuri asociate consumului excesiv de produse lactate și altele.