Dieta 2 Dietă

Ce ar trebui să mănânci ca să pierzi în greutate

Postat la 16.06.2023


Ce ar trebui să mănânci ca să pierzi în greutate

Carbohidrații sunt sursa preferată de combustibil a organismului, care oferă energie. Unele alimente foarte hrănitoare conțin carbohidrați, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale, produsele lactate și leguminoasele.

Carbohidrații singuri nu provoacă creșterea în greutate. Când nu există un echilibru între aportul mare de calorii și activitatea fizică intensă, greutatea ta poate să aibă de suferit. Alegerea unei diete echilibrate cu suficiente proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați bogați în fibre vor da senzația de sațietate pentru mai mult timp și îți vor calma apetitul.


Iată o listă de alimente recomandate pentru a pierde în greutate:

- Proteine ușoare: inclusiv carne de pasăre, pește, fructe de mare, ouă, lactate cu conținut redus de grăsimi sau degresate, leguminoase și tofu.

- Cereale integrale: orez brun, quinoa, hrișcă, ovăz și pâine integrală.

- Fructe și legume: consumă o varietate de fructe și legume proaspete sau congelate, deoarece acestea sunt bogate în fibre și nutrienți esențiali. Optează pentru fructe și legume proaspete în loc de sucuri de fructe, care pot conține cantități mari de zahăr adăugat.

- Grăsimi sănătoase: includ avocado, nuci, semințe, ulei de măsline și ulei de pește. Acestea furnizează acizi grași omega-3 și alte substanțe nutritive benefice pentru sănătate.

- Gustări pe bază de legume: fâșii de ardei gras, morcovi baby, mazăre.

- Gustări pe bază de fructe: pere și mere mici, bucăți de pepene galben sau fructe de pădure, boabe de struguri albi sau roșii.

- Evită alimentele procesate, care conțin adesea zahăr adăugat și ingrediente nesănătoase. Înlocuiește prăjiturile și plăcintele bogate în calorii cu deserturi dietetice precum înghețata din iaurt cu fructe de pădure.


Atunci când îți planifici mesele, ia în considerare dimensiunea porțiilor:

- Umple jumătate din farfurie cu legume.

- Umple un sfert din farfurie cu proteine slabe.

- Umple sfertul rămas din farfurie cu carbohidrați complecși, cum ar fi cerealele integrale.