Dietă

Dieta Cambridge, planul de slăbire în 6 etape

Postat la 27.04.2023

Această dietă este considerată o cură de slăbire hipocalorică și se concentrează pe reducerea aportului caloric pentru a declanșa procesul de slăbire. Începând cu anul 2019, dietă Cambridge și-a schimbat numele în Dietă 1:1, pentru a sublinia importanța legăturii dintre consultantul Cambridge și pacient.


Planul de slăbire al dietei Cambridge constă în șase etape, fiecare etapă fiind proiectată pentru a atinge un anumit nivel de pierdere în greutate. Etapele sunt personalizate în funcție de starea de sănătate și de greutatea ideală la care trebuie să ajungi.


Pe lângă înlocuirea mesei principale cu produse Cambridge, această dietă implică și consumul a cel puțîn două litri de apă pe zi și activitate fizică moderată. Dietă Cambridge se bazează pe produse alimentare concepute pentru a furniza toate nutrienții necesari organismului, cu un aport scăzut de calorii. Aceste produse alimentare Cambridge se prezintă sub formă de prafuri care se dizolvă în apă, pentru a pregăti shake-uri, supe, budinci sau terciuri. Toate aceste produse sunt obținute din ingrediente naturale și sunt disponibile într-o gama variată de arome.



Etapele planul de slăbit al dietei Cambridge sunt următoarele:


Etapă 1: Această etapă este concepută pentru a declanșa procesul de pierdere în greutate. Aici se înlocuiesc toate mesele cu produse Cambridge, iar aportul caloric este limitat la minim 450 de calorii pe zi. Această etapă durează între 1 și 2 săptămâni.


Etapă 2: În această etapă se înlocuiesc două mese cu produse Cambridge și se consumă o masă solidă și low-carb. Aportul caloric este limitat la maxim 800 de calorii pe zi. Această etapă durează între 1 și 2 săptămâni.


Etapă 3: În această etapă se înlocuiesc o masă cu produse Cambridge și se consumă două mese solide și low-carb. Aportul caloric este limitat la maxim 1000 de calorii pe zi. Această etapă durează între 1 și 2 săptămâni.


Etapă 4: În această etapă se înlocuiește o masă cu un produs Cambridge și se consumă trei mese solide și low-carb. Aportul caloric este limitat la maxim 1200 de calorii pe zi. Această etapă durează între 1 și 2 săptămâni.


Etapă 5: În această etapă se înlocuiește o masă cu un produs Cambridge și se consumă două mese solide și low-carb. Aportul caloric este limitat la maxim 1500 de calorii pe zi. Această etapă durează între 1 și 2 săptămâni.


Etapă 6 de stabilizare: Această etapă este concepută pentru a menține pierderea în greutate și a preveni revenirea la obiceiurile alimentare nesănătoase. În această etapă se consumă trei mese echilibrate pe zi și se evita alimentele bogate în grăsimi și zaharuri.


În ceea ce privește contraindicațiile, această dietă nu este recomandată persoanelor care suferă de anumite afecțiuni medicale sau care iau anumite medicamente. De asemenea, nu este indicată femeilor însărcinate sau care alăptează. De asemenea, este important să nu urmezi dietă Cambridge pe o perioada mai lungă de timp decât este recomandat, deoarece poate fi dăunătoare pentru sănătate.