Dietă

Băuturi naturale care îți scad pofta de mâncare

Postat la 13.04.2023

Dacă dorești să slăbești și te confrunți cu pofta de mâncare excesivă, există câteva băuturi pe bază de ingrediente naturale care pot ajuta la reducerea poftei de mâncare și creșterea senzației de sațietate.


Însă, este important să reții faptul că produsele pentru slăbit de pe piață au diverse moduri de acțiune, cum ar fi reducerea poftei de mâncare, blocarea absorbției anumitor substanțe nutritive sau creșterea numărului de calorii arse.


Dacă dorești să slăbești în mod sănătos, trebuie să combini o alimentație echilibrată și exerciții fizice zilnice cu băuturile naturale menționate mai jos.


Cafeaua

Cafeaua poate fi de ajutor în procesul de slăbire prin stimularea metabolismului și arderea grăsimilor în pulus cafeaua are efectul de a reducere a apetitului. Este important să nu consumi mai mult de două căni de cafea pe zi, deoarece un aport prea mare de cafeină poate crește tensiunea arterială la unele persoane.


Ceaiul verde

Ceaiul verde, datorită conținutului său de cofeină și catechine, poate fi un alt aliat în lupta împotriva kilogramelor în plus. Pe lângă stimularea metabolismului și reducerea grăsimilor, ceaiul verde poate contribui și la reducerea apetitului, fiind recomandat să fie consumat dimineața sau înainte de prânz. Este important să eviți consumul de ceai verde după ora 14:00, pentru a nu afecta calitatea somnului.


Ceaiul de Gymnema

Ceaiul de Gymnema sylvestre este o altă băutură naturală care poate ajuta la reducerea poftei de dulce. Acizii gimnemici activi în această plantă blochează gustul dulce moleculeel lipinduse de receptorii zahărului din intestin, prevenind astfel absorbția acestuia în sânge. Acest lucru poate ajuta la menținerea nivelului scăzut al zahărului din sânge și la evitarea depozitării carbohidraților sub formă de grăsimi.


Ceaiul de mate

Ceaiul de mate este o altă băutură naturală care poate ajuta la reducerea apetitului și la pierderea în greutate prin creșterea nivelului de peptidă 1 de tip glucagon și leptină, hormoni responsabili de semnalizarea sațietății. Se poate consuma înainte de antrenamentul fizic sau dimineața, dar nu mai târziu de ora 18:00.


Smoothie-uri

O altă opțiune de băutură care poate ajuta la reducerea apetitului sunt smoothie-urile. Acestea pot fi făcute din fructe și legume bogate în fibre, care pot ajuta la menținerea senzației de sațietate. De exemplu, adăugarea de fibre din semințele de chia sau ovăz poate oferi o senzație de sațietate de lungă durată. Un alt ingredient care poate ajuta la reducerea apetitului este proteina din lapte sau iaurtul grecesc, acesta ajută la reducerea nivelului de ghrelină, un hormon care stimulează apetitul.


Apă

Nu uita de importanța hidratării în procesul de slăbire. Uneori, senzația de foame poate fi confundat cu setea. Așadar, un pahar mare de apă poate fi de ajutor în reducerea poftei de mâncare. De asemenea, consumul de apă poate ajuta la accelerarea metabolismului și la eliminarea toxinelor din corp.


Este recomandat să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi. Poți să îți iei obiceiul de a bea un pahar mare de apă înainte de fiecare masă, pentru a te asigura că nu mănânci prea mult.


Așadar, există o serie de băuturi care pot ajuta la reducerea apetitului și care pot fi incorporate cu ușurință în dieta zilnică. Cafeaua, ceaiul verde, ceaiul de Gymnema sylvestre, ceaiul de mate și smoothie-urile pot fi de ajutor în procesul de slăbire, dar nu uita să le incluzi într-o alimentație echilibrată și să faci mișcare zilnică. În plus, poți consulți un specialist înainte de a începe un program de slăbire.